Me miehet -toiminta

“Me Miesten toiminta on juuri sitä mitä olen hakenut! Yhteisöllistä ja verkoston voimaa.”  -Eräältä Me Mieheltä kuultua

Toiminta

Miehet -toiminta tarjoaa 30-63 vuotiaille miehille vertaisryhmiä, jotka tukevat arjen hallintaa, elämäntapojen kohentamista, yksinäisyyden vähentämistä ja sosiaalista vuorovaikutusta.

Ryhmiä perustetaan Varsinais-Suomen ja Uudenmaan alueille  30-40 kappaletta. Jokaisella ryhmällä on  1-2 ohjaajan lisäksi 5-8 jäsentä. Ryhmänohjaajina toimivat saavat valmennuksen miesryhmätyöhön. Ryhmien sisältö muokkautuu osallistujien mielenkiinnon mukaan, ohjelmassa voi olla esimerkiksi ulkoilua, liikuntaa, ruuanlaittoa, kalastusta, talkootöitä, kulttuuria ja muita harrastuksia. Toiminnan kautta ja sen ohessa on helpompi  keskustella myös niistä teemoista jotka nousevat ryhmäläisten omista  elämäntilanteista: työllistyminen, terveysasiat, perhe, arjen hallinta, miehenä oleminen, päihteet.

Miesryhmät toimivat matalan kynnyksen periaatteella. Tärkeää on luottamuksellisuus, keskinäinen kokemusten vaihtaminen, sosiaalinen vuorovaikutus, monipuolinen yhdessä tekeminen, osaamisen tunnistaminen sekä tarvittaessa jäsenten ohjaaminen eteenpäin eri palveluihin. Ryhmistä muodostuu jäsenilleen vertaistukiverkosto, joka parantaa elämänlaatua ja antaa mahdollisuuksia yhteisöllisyyden kokemiseen. Yleisen hyvinvoinnin lisääntymisen myötä kaikenlainen toimintakyky paranee, ja sen seurauksena myös työkyky kohenee.

Me Miehet -hanke on osa Sosiaali- ja terveysministeriön Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi perustamaa Toimintakyky kuntoon -avustusohjelmaa, jonka kohderyhmänä ovat työikäiset suomalaiset, joiden toimintakyky on heikentynyt tai vaarassa heikentyä. Hanke jatkuu vuoden 2020 loppuun, ja sen rahoittaa STEA.

ryhmät


Alkavat ryhmät

Me Miehet-kokkikerho Vihdissä
Alkamisajankohta vielä avoin, kysy lisää: Jari/ 045-110 45 96

Me Miehet ryhmä Karjaalla!
Alkaa: Helmikuussa 2019

Parta poikki! ryhmä Nummi-Pusula
Klassinen parranajo
Pusulan kyläkauppakeskus Pikku-omena
Markku, markku(at)parranajajat.fi, 040 700 2852